Zeiss

Carl Zeiss je 1936. prvi patentirao tehniku proizvodnje dioptrijskih stakala sa antirefleksnom zaštitom. Dve decenije kasnije, 1959. Zeiss je proizveo prvo staklo sa antirefleksnom zaštitom na svetu. Od tada počinje njihov razvoj i uspon, jer Zeiss kompanija stalno unapređuje svoju tehniku i kvalitet antirefleksnih slojeva.

ZEISS ANTIREFLEKSNI SLOJEVI

Zeissova stakla su izuzetnog kvaliteta, što potvrđuje činjenica da se sva stakla proizvode sa potpunom UV zaštitom, bez obzira na cenu i vrstu stakala. Potpuno blokiraju štetno UV zračenje talasnih dužina do 400nm, štite Vaše oči i predeo oko očiju. Odlikuju ih izuzetno visoka transparentnost što omogućava nosiocu potpuno oštar vid. Otporna su na ogrebotine, prašinu, prljavštinu i vodu.

Iz naše ponude izdvajamo najbolja stakla sa najboljim zaštitnim slojevima, a to su Dura Vision Platinum i Dura Vision Blue Protect.

DURA VISION PLATINUM

Nudimo Vam širok spektar Zeiss stakala i zaštitnih slojeva koji doprinose kvalitetu vida, a posebno izdvajamo Premium antirefleksni sloj – DuraVision Platinum. On je najtvrđi Zeiss zaštitni sloj koji je ikada napravljen. Za proizvodnju ovih stakala koristi se tehnologija “bombardovanje jona” kojom se gusto pakuju ultra tanki slojevi na staklu. Na taj način su stakla čvršća i mogu da izdrže veću udarnu silu. Platinum dioptrijska stakla su snažna, otporna na udarce, prljanje, prašinuLako se održavaju i čiste i imaju poboljšana antirefleksna svojstva. Za razliku od ostalih Zeissovih antirefleksnih slojeva koji imaju zeleni, DuraVision Platinum ima nežno plavi odsjaj na staklu. Plavičasti odsjaj je manje vidljiv i propušta više svetlosti do oka, što rezultira jasnijom slikom. Kao i sva stakla iz Zeiss proizvodnje, i na ovim dioptrijskim staklima ćete imati ugraviran Zeiss žig, kao oznaku kvaliteta i originalnosti.

DURA VISION BLUE PROTECT

Ukoliko provodite više od 3h dnevno ispred ekrana digitalnih uređaja ili pod veštačkim osvetljenjem, onda su vam potrebna zaštitna stakla sa plavim filterom. Zeiss kompanija je proizvela vrhunski zaštitni sloj – DuraVision Blue Protect, koji blokira štetno plavo zračenje. S obzirom na to da postoji korisni i štetni deo plave svetlosti, Blue Protect je pametno staklo. Ono selektivno prošta svetlost do oka, u zavisnosti od opasnosti plavog svetla. Izloženost oka plavo-ljubičastom zračenju razlikuje se u otvorenom i zatvorenom prostoru, tj. da li potiče od prirodnih ili veštačkih izvora. Prirodno plavo svetlo nam dolazi od Sunca i ono nam je korisno za održavanje dnevno-noćnog ritma.

ZEISS PRECISION PROGRESIVNA LINIJA

ZEISS PRECISION PURE

Digital Inside®Technology reaguje na povećanu digitalizaciju naših životnih stilova. Pruža jasan vid bez naprezanja na digitalnim uređajima i dobar dinamički vid sa brzim fokusom na različitim udaljenostima.

ZEISS PRECISION PLUS

U svetu modnih trendova koji se brzo menjaju, jedinstvena tehnologija kontrole prilagođavanja, uključujući FrameFit®+, pruža slobodu korisniku da izabere bilo koji okvir i postigne brzu adaptaciju svojih sočiva.

ZEISS PRECISION SUPERB

Jedinstvena anatomija lica svakog pojedinca je važna.
Uzimanje u obzir fiziološkog položaja parametara korisnika omogućava optimalno poklapanje sistema oko-sočivo-okvir i stoga potpunu upotrebu trodimenzionalnog vida.

Call Now Button